058 2562353
Streetwise

Streetwise

Streetwise

Streetwise!

ANWB Streetwise was op bezoek!!

Het wordt steeds drukker in het verkeer, er zijn stille (elektrische) voertuigen en onze mobiele telefoon zorgt vaak voor afleiding. Ook wij als (Fierkracht) scholen voelen ons verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van uw kind. Daarom hadden wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op vrijdag 4 maart naar onze scholen te komen.

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs komen naar onze school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals een elektroauto, een rijlesauto, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt op een aansprekende manier de praktijk zo goed mogelijk nagebootst.

De vier onderdelen waren:

  • Voor groep 1 en 2: Toet toet Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje.
  • Voor groep 3 en 4: Blik en klik Een volgende stap in gevaarherkenning. Veilig oversteken, fietsen en het gebruik van een fietshelm, de autogordel en een autostoeltje zijn onderdeel van de interactieve les.
  • Voor groep 5 en 6: Hallo auto In en om een stille, elektrische ANWB lesauto leren de kinderen over de remweg, de invloed van reactiesnelheid en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.
  • Voor groep 7 en 8: Trapvaardig Gevaarherkenning, afleiding in het verkeer, fietsvaardigheden en fietsbeheersing ter voorbereiding op het fietsen naar de middelbare school.

We hebben er samen met de kinderen een onvergetelijke dag van gemaakt!!

Zie ook:https://www.trynwalden.nl/nieuws/2022/03/verkeerseducatieprogramma-anwb-streetwise/